Frågor och svar

fakturan.nu översikt

Finns din fråga inte med? Kontakta Imagine it AB på telefon: 08 - 559 210 99 (mån-fre mellan 8.00-15.00), eller via mail.

Hur kan ni erbjuda en så här bra tjänst gratis?

Svaret på denna (faktiskt ganska vanliga) fråga är helt enkelt att tillräckligt många av våra användare väljer att uppgradera sina konton för att affärsmodellen ska fungera. Dessutom gillar vi idéen att man som företagare ska kunna skicka sin första faktura enkelt, innan man ska behöva betala dyrt för ett ekonomisystem.

Gör ni backup på databasen?

Självklart gör vi det. Det sker varje natt.

Har ni PDF-fakturor?

Ja. Fakturorna finns i 2 format, som html och pdf. Båda versionerna innehåller din logotyp och skickas med till kunden om du skickar fakturan med e-post.

Kan man verkligen skicka sina fakturor med vanligt brev direkt från programmet?

Javisst! Det finns 3 sätt att skicka sina fakturor från Fakturan.nu: Det första är via e-post, det andra är genom att skriva ut fakturan själv och posta manuellt, och det tredje är att skicka fakturan som brev med ett knapptryck, direkt från programmet. I det sista fallet skrivs fakturan ut, kuverteras, frankeras och skickas helt automatiskt av Posten. För den tjänsten tar vi ut en kostnad på 9.90 exkl. moms för papper, bläck, kuvert och porto.

Hur fungerar "att göra"-listorna?

Varje kund har en egen "att göra"-lista där du kan notera viktiga uppgifter som du har att göra. Du kan prioritera dem enligt 3 nivåer. Sedan sammanställs alla kunders "att göra"-listor till en lista på din välkomstsida, och sorteras efter din prioritering. Du kan dessutom sätta "deadlines" på dina uppgifter och du kommer då bli påmind via e-post den dag som din deadline inträffar.

Hur fungerar tidrapporteringen?

Det fina med att ha tidrapportering och fakturering i samma program är att en faktura kan genereras automatiskt från dina tidrapporter. Det finns 2 sätt att använda tidrapporteringen på. Om du sitter framför datorn när du jobbar, kan du starta och stoppa tidrapporteringen på olika kunder medan du jobbar, så håller programmet reda på hur länge du hållt på. Om du inte sitter framför datorn när du jobbar, kan du istället efterregistrera dina tider. Varje tidrapport kan bindas till en produkt/tjänst och på så sätt ha olika timpris när fakturan skapas.

Tveka inte att höra av dig till oss, om det är något annat du undrar över!

<< Tillbaka

Berätta mer om fakturan Registrera gratiskonto
 • Skicka med ett knapptryck

  Du kan skicka dina fakturor som e-post eller vanligt brev med ett enda knapptryck. Väljer du att skicka med vanligt brev skickas fakturan som fil till Posten som skriver ut, kuverterar, frankerar och skickar iväg den till din kund.

 • Fakturera var du än är

  Eftersom Fakturan.nu är ett webbaserat faktureringsprogram har du ständigt tillgång till ditt kundregister och din fakturering, var du än är i världen. Allt som behövs är en dator med internetuppkoppling.

 • Byggt för enkelhet

  Fakturan.nu är från grunden byggt för enkelhet och användarvänlighet. Vi har medvetet undvikit krångliga bokföringstermer för att alla ska kunna förstå och använda programmet med lätthet.

 • Gratis på första nivån!

  Vi tycker inte att man som företagare ska behöva spendera pengar på ett faktureringsprogram innan man skickat sin första faktura. Därför är Fakturan.nu helt gratis på första nivån, som tillåter upp till 3 fakturor per månad.

Över 60 000 användare

 • För mig som inte gillar att syssla med bokföring, uppföljning och de rent administrativa sysslorna är detta det bästa sedan diskmaskinen.

  Lars Ek, Ljusdesigner

 • Ni har gjort mitt liv lättare, tack!!!

  Jens C Hilner, Photomedia Sweden

 • Tack för en fantastiskt bra tjänst. Era fakturor är roligast att betala.

  Erik Nordlund, Nordanvinden AB

Registrera gratiskonto

För tillfället behöver du registrera ett gratiskonto innan du kan uppgradera till silver, guld eller platina. När du har loggat in på ditt gratiskonto finns en tydlig länk till höger där det står "uppgradera konto".

För tillfället behöver du registrera ett gratiskonto innan du kan uppgradera till silver, guld eller platina. När du har loggat in på ditt gratiskonto finns en tydlig länk till höger där det står "uppgradera konto".

För tillfället behöver du registrera ett gratiskonto innan du kan uppgradera till silver, guld eller platina. När du har loggat in på ditt gratiskonto finns en tydlig länk till höger där det står "uppgradera konto".

Ett eller flera fel uppstod